Tuesday, June 5, 2007

Asiatisk picasso

Min rätt var ju mer ett presentationsexperiment än en riktig fullträff smakmässigt. Nästa gång ska jag försöka att få till smakerna och temperaturerna bättre.

Jag serverade på en kvadratisk spegel av citron och korianderolja: kuber av stekt kyckling och rödbeta med snedslantad grovsparris och paneng-panacotta.

Ingredienser:
Kycklingfilé
Rödbeta
Grov vit sparris (4 cm diameter i botten)
Kokosmjölk
gelatin
Panengcurry (röd thailänsk curry)
Koriander
Citron
Kallvattenkrullade rabarberskalsstrimlor
Cashewnötsmjöl
Vårlök

Paneng-panacotta
Koka upp cocosmjölk med panengcurryn. Ta av. Lägg gelatinblad i blöt, blanda ner i cocosmjölken. Häll i formar

Mixa olja och koriander, blanda i lite citronsaft.

Lägg upp, och voilá

/RG

No comments: