Hemma hos Erik, någon gång i vårvintras tror jag att det var.
Lite snacks först
Surdegsbröd med smör, dubbelpanerade grisfötter. Lite Pol Roger på det.
Förrätt
Dekonstruerad bouillabaisse - fänkålspanerad piggvar på hummerfond
Dryck - fransk Riesling
Förrätt
Crépinette på kyckling med fyllning av grisfot. Stekt sidfläsk, trattkantareller, rösti, fläskconsommé
Dryck - kommer inte ihåg, vitt var det...
Huvudrätt
Stekt piggvar, palsternacka, jordärtsskocksås
Dryck - vit bourgogne
Huvudrätt
Coq au vin, korv på tupplår och rökt sidfläsk
Dryck - röd bourgogne (Pinot noir)
Efterrätt
Choklad i chokladform med chokladglasyr
Dryck - franskt rött dessertvin samt ett portvin anno 1995
Efterrätt
Tarte tatin, crème brûlée med pastis och fänkål, smörstekt brioche med saffrans- och sauterneskokt päron
Dryck - sauternes, samt samma portvin som ovan men anno 1988
Ostar
Morbier, Brie de maux, Roquefort, sotad getost
Dryck - resterna av portvinen...
Kaffe, chokladmousse med macaroon på valnötsmjöl
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment