Sunday, November 28, 2010

Meny: Franska middagen

Hemma hos Erik, någon gång i vårvintras tror jag att det var.

Lite snacks först
Surdegsbröd med smör, dubbelpanerade grisfötter. Lite Pol Roger på det.

Förrätt
Dekonstruerad bouillabaisse - fänkålspanerad piggvar på hummerfond
Dryck - fransk Riesling

Förrätt
Crépinette på kyckling med fyllning av grisfot. Stekt sidfläsk, trattkantareller, rösti, fläskconsommé
Dryck - kommer inte ihåg, vitt var det...

Huvudrätt
Stekt piggvar, palsternacka, jordärtsskocksås
Dryck - vit bourgogne

Huvudrätt
Coq au vin, korv på tupplår och rökt sidfläsk
Dryck - röd bourgogne (Pinot noir)

Efterrätt
Choklad i chokladform med chokladglasyr
Dryck - franskt rött dessertvin samt ett portvin anno 1995

Efterrätt
Tarte tatin, crème brûlée med pastis och fänkål, smörstekt brioche med saffrans- och sauterneskokt päron
Dryck - sauternes, samt samma portvin som ovan men anno 1988

Ostar
Morbier, Brie de maux, Roquefort, sotad getost
Dryck - resterna av portvinen...

Kaffe, chokladmousse med macaroon på valnötsmjöl

No comments: