Saturday, March 17, 2007

Vit chokladmousse med passionsfruktsås

Desserten från Smokingmiddagen. Moussen var en utmaningen då, men alltid farligt god!

Ca 4 pers:
100 g vit blockchoklad
2 ägg
2 msk yoghurt
2 dl vispgrädde

Sås:
3 passionsfrukter
2-3 msk strösocker
2 dl äppeljuice
2 tsk potatismjöl

Gör så här:
1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ den över en kastrull med hett, ej kokande vatten tills chokladen smält. Låt chokladen svalna något.

2. Dela äggen. Vispa samman äggulor och yoghurt. Rör ner detta lite i sänder i chokladen.

3. Vispa först äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda först ner grädden och sedan vitorna i chokladblandningen.

4. Ställ moussen i kylskåpet några timmar, helst över natten.

5. Till såsen - dela passionsfrukterna och skeda upp innehållet i en skål. Kärnorna ska vara med.

6. Blanda socker, äppeljuice och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Rör i passionsfruktsköttet. Låt blandningen kallna.

7. Ta fram moussen i sista stund och häll såsen runt om. Garnera med färsk mynta eller citronmeliss.

No comments: