Vit chokladmousse med passionsfruktsås
Desserten från Smokingmiddagen. Moussen var en utmaningen då, men alltid farligt god!
Ca 4 pers:
100 g vit blockchoklad
2 ägg
2 msk yoghurt
2 dl vispgrädde
Sås:
3 passionsfrukter
2-3 msk strösocker
2 dl äppeljuice
2 tsk potatismjöl
Gör så här:
1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ den över en kastrull med hett, ej kokande vatten tills chokladen smält. Låt chokladen svalna något.
2. Dela äggen. Vispa samman äggulor och yoghurt. Rör ner detta lite i sänder i chokladen.
3. Vispa först äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda först ner grädden och sedan vitorna i chokladblandningen.
4. Ställ moussen i kylskåpet några timmar, helst över natten.
5. Till såsen - dela passionsfrukterna och skeda upp innehållet i en skål. Kärnorna ska vara med.
6. Blanda socker, äppeljuice och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Rör i passionsfruktsköttet. Låt blandningen kallna.
7. Ta fram moussen i sista stund och häll såsen runt om. Garnera med färsk mynta eller citronmeliss.
Saturday, March 17, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment